La sentència del procés, publicada pel Tribunal Suprem el passat dilluns, ha ocasionat el rebuig d’una part important de la població catalana donant lloc, entre d’altres al manifest de Lafede-cat al qual ja s’han adherit més de 400 organitzacions i col·legis professionals de Catalunya i al qual també ens hem adherit a través dels diferents col·legis professionals que ens representen.

Per motius laborals, però també relacionats amb aquella sentència, ha estat convocada una vaga general per demà, divendres, dia 18 d’octubre, havent-se publicat avui en el DOG l’Ordre TSF 187/2019, que regula els serveis mínims. En relació a aquesta vaga, destaquem el següent:

  • Si l´empresa no tanca i son els treballadors els que decidissin acollir-se a la vaga: L’empresa podrà descomptar el salari corresponent al temps de vaga dels treballadors que s’haguessin acollit al dret de vaga i ho haurà de notificar en el termini de 5 dies a la Tresoreria de la Seguretat Social, per tal de deixar de cotitzar a la Seguretat Social pel salari corresponent al temps de vaga.
  • Si l’empresa decidís tancar: En aquest cas ve obligada a pagar als seus treballadors el salari corresponent com si haguessin treballat i també ha de satisfer les quotes de la Seguretat Social.
Categorías: Laboral